COMUNICATION BREAKDOWN sau "VISUL UNOR NOPTZI DE (PO)VARA"









 bulletproof... unless we get hit.



Buna ziua.Urmeaza un comunicat care anunta parerea lui Janin Pasniciuc, membru fondator, leader, producator, promotor al formatiei DKDNS.Comunicatul vrea sa reflecte ce s-a intamplat in trupa lui Janin Pasniciuc, asa cum o vede el si in felul in care a simtit el toata treaba asta.De fapt, este vorba numai despre el.

Deja vu ?.. probabil, cine mai numara dupa 3 ani ?...



Sa il citim sanatosi, acest comunicat deja a planat cu spor de care nu sunt interesat, personal, pe ClickZoomBytes.Cine se aseamana, ravneste la capra vecinului and all that indie jazz...



"...

COMUNICATION BREAKDOWN

Am inceput acest "comunicat de presa" si l-am numit asa cu titlul unui cantec.Daca intrebi 90% din populatia Romaniei + vreo doi mebri din formatia DEKADENS,cine a scris, sau cine a cantat acest cantec o sa te intrebe de mama, tata si alte alea,insa mi s-a parut un bun titlu pentru lipsa de comunicare(cultura) intre mebrii trupei sau trupa versus publik ,si asta nu se intampla numai la noi in gasca as putea generaliza dar sa revenim...

Buuun , in contextul actual in care muzica ,societatea ,lumea e in criza de toate felurile , fie si de la mine criza fara numar ca sunt din Romania,a face o formatie rock si roll e din ce in ce mai greu daca nu imposibil.

In 2006 noi, adica eu si Becky ne-am intalnit si dupa o discutie la o "bere rece moshule", am constatat ca avem aceleasi gusturi muzicale si ca amandoi am cam vrea sa cantam, desi eu cam trecusem prin multe trupe facute si desfacute (ab, zbr , endlss zone) , aia care stiu piesa de mai sus stiu si despre ce e vorba.

Inca de la inceput am fost uimit de cat de diferit vad altii de pe alte meleaguri treaba asta cu cantatu`, in sensul de repetat foarte mult si asiduu,studiul individual si implicare 100% in ceea ce fac si ce gandesc .

In toti acest ani de cand o ard aiurea prin Romanica si nu numai,am avut privilegiul sa discut si cu fosti membri din trupe mai mari, sau cu multe trupe din afara carora le-am facut sunetul sau am tras (DANDY WARHOLS ,DEUS ,ROBERT PLANT,MICHALE GRAVES EX-MISFITS,ROTHING CHRIST,POINT BLANK,STEVE LUCATHER EX-TOTO) insa la toti mentalitatea si gandirea de a face muzica e cu totul alta decat ceea ce se intampla pe la noi, modul de abordare este total diferit de ceea ce fac trupele romanesti ,desi recunosc cu mandrie ca pe la sfarsitul turneului nostru asa mic si de ca**t din U.S.A si DEKADENS incepuse sa aiba un pik din fillu ala(poate si din cauza ca prestam akolo si eram deja la ei akasa cum s-ar zice)

La noi orice 16 ani, care isi face o trupa merge si da 50 de lei la o sala ,da amplificatorul de iti da sangele pe nas da primul lui concert ,care suna cum suna adica de c***t ,si trei prietenii pe care i-a sunat in prealabil vin si iy spun "moshule genial" gata se si crede KURT COBAIN.Din pacate acelasi lukru s-a intamplat si cu noi ,mebrii din DEKADENS,"succesul" ne-a luat mintile mult inainte sa facem ceva cu adevarat ,ba mai mult unii din colegi s-au si crezut intr-atat de experimentati incat sa dea sfaturi la colegii "mai batrani" cum ca e bine sau nu...sa faci asta, sau ca noi nu mai trebuie sa repetam ca stim prea bine piesele!ce rost are REPETITIA?

REPETITA mama invataturii! spunea cineva ,sloganul asta pentru generatia noua e nul si neavenit , tin minte cand aveam 16 ani si in vremuri apuse fugeam de la scoala doar doar sa mai pun mana pe o chitara facuta de mine de altfel nu fender sau gibson (cu alea aveam doar postere)dar ma manca mana cum se spune sa mai studiez un pik.Astazi cari o formatie la repetitie si parca le dai un genunchi in c***e ,cam asa se simt toti: AI INNEBUNIT!CE E AIA SA REPETAM? EU STIU SA CANT! metallica pai aia nu canta nimik n-ai vazut ce varza sunt in concert!

Formatiile anului 2009 in care imi includ si propria formatie cam asa gandesc, de aceea ne si plangem cum ca IRIS, GARGO, nu avem lok de ei,cum ca numai ei canta pe bani si noi nu , EI stiu sa faca treaba asta profi (atat de mult cat pot, nu fac apologia a cat de bine canta iris)ofera credibilitate si au un parcurs constant vizavi de cantari si alte aparitii.Alta faza ca tot am ajuns la IRIS,am lukrat cu ei la ultimul disc pe care l-au lansat, si in care, aveau un producator muzical,in persoana lui MIKE GODOROJA, formatia trebuia sa vina la ora 9 a.m la sesiunea de inregistrari . Ei bine ,ei erau akolo de la 8.30,trupele gen DEKADENS vin poate in cel mai bun caz la cantari cu vreo 15 minute dupa ora care le-a fost comunicata, si cu putin fum in nas ca asa au vazut ei ca se face, la Chili Peppers !Ca sa nu mai spunem cateodata si ore intarzaiere!Aia e ce vezi la tv aia faci! Am cantat si noi putin prin celalalt continent akolo era faza n-ai venit la fix la check in : nu cantzi! CE SIMPLU!

Tot ce am incercat in acesti trei ani de DEKADENS si acu o iau pe latura fotbalului ,ca si la asta romanu` se pricepe , a fost ca desi unii dintre noi au joburi si alte lukruri de facut ,sa cantam (jucam) intr-o divizie superioara celei din beciurile cluburilor bucurestene, insa pentru unii dintre noi acest lukru este imposibil,numai prin simplu fapt ca presupune mai multa munca si ceva sacrificii in detrimentul statului la fifa sau de baut o bere la club cu prietenii.

Membrii Dekadens , nu au inteles o kestie :

ARTA CERE SACRIFICII! U DON~T WORK U DONT WIN!

PISI. lipsa de reactie a publikului din romania, si comentariile naspa la adresa nu numai a trupelor mici gen noi, dar si altii din afara, fac numai sa taie elanul unora ca noi sau altii din preajma noastra de a mai face ceva.PUBLIKUL de la noi nu este crescut cu live-uri ,in momentul la care vin accidental la un live , si aud ce se intampla acolo , sunt cei mai carcotasi oamenii de pe planeta: DA DAR AM ASCULTAT ASTA PE CD SI NU ERA ASA!

COMUNICATION BREAKDOWN!

EPILOG : formatia merge inainte! cu sau fara.... E MAI SIGUR CU, DAR E MAI PLACUT FARA!

..."





...parerea mea, unul din membrii risipitori :


"...si lupul moralist scoate botul umflat si plin de sange, din gaura din cotetz, si, acoperindu-si
botul cu labele, spune celuilalt lup : .. - auzi, intra tu primu', ca pe mine ma bufneste rasu'..."
Membrii DEKADENS nu au inteles, intr-adevar, un lucru: DEKADENS nu a fost niciodata a
oamenilor ci a guvernului Jan.Si stitzi ce se spune :

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their 
people." extras din V de la Razbunare :)), un film inspirat dupa o banda desenata de la Vertigo, 
some good shit, ca parte separata de elementara seriozitate din postul asta.

Dorim multa bafta noului line up DKDNS.Eventual, le dorim si stare de spirit, sanatate mintala 
si flexibilitatea in socializare rapida cu membrii schimbati ca pe ciosvarte, o data la cateva 
luni.In acest caz reformulez :
Le doresc bafta lineup-urilor DKDNS, cate vor fi, pana cand vor fi si pana cand pe myspace ul 
oficial DKDNS, nu va mai apare textul ambiguu: "singer wanted AGAIN" , vorba lu' Roxa : 
".. adica, tot randul meu este ?... no way!... urmatorul !..."

Mda.

Multa bafta tuturor celor implicati in ce a fost DKDNS si ce urmeaza sa fie, ramanem datori sa 
va tinem la curent cu ce se intampla cu fiecare dintre noi, mai putin Jan, despre care am auzit 
doar ca se muta in NBA la loc, fiind satul de Liga a doua.Restul e placere.Placerea de a fi 
ameliorat de muzica, de oameni care te sustin, cand esti la pamant, de idei care te ajuta sa 
treci peste o munca anulata prin nemultumiri nefondate si sa nu uitam de barnele din ochii 
nostrii.Nu o ardem biblic, doar practic.

Comunicatul asta trebuia sa fie aruncat de cineva care nu este " in pacat" dar a fost aruncat 
de cineva care nu o sa fie niciodata "impacat".Si asta chiar este pacat...deep shit nine.



Sa aveti una, cu voi multumitzi de voi.


echipa Roxa, Boddy, Mihai.


4 Responses
  1. Anonymous Says:

    bravo..suna bine ce ai scris...dar pacat..ca toate aceste neintelegeri...fac lumea muzicala atat de mica si de urata...succes tuturor...inclusiv sefului...chiar daca nu prea merita...asta pt ca oricum nu o sa aiba...unde va mai auzim?


  2. Anonymous Says:

    rauuuu...vrem sa stim unde va vedem...nu faceti voi cei ramasi un nou band?
    sigur va descurcati....sunteti talentati


  3. Anonymous Says:

    HAI...LASATI LAMENTARILE...AVETI MUZICI DE FACUT...ASTEPTAM VESTI BUNE IN ACEST DOMENIU...SA AVETI SPOR CU SAU FARA DKDNS


  4. Anonymous Says:

    voi car trebui sa va apucati de treaba...gata cu vacanta...chiar e asa greu sa apareti...credeam ca fie si pt 1,2,3,10000 de fani merita sa canti daca asta va place...sunteti buni chiar si 3/4


    bafta